onsdag 27 mars 2013

Målat och klart

Nu har jag målat om pianot! Så här gick det till.

Vi öppnade upp det och tog lös de delar som kändes safe att ta loss. Vi slipade och tvättade med målartvätt. Det finns en jättefiffig variant nu där en svamp är förberedd med målartvätt så man inte behöver köpa en hel flaska. Dessutom är det inte bra för pianot att bli för blött. Smidigt helt enkelt. Sedan var det dags att måla det första lagret!

Det krävdes totalt tre lager för att täcka den mörka träfärgen men nu är det klart! Jag är verkligen supernöjd.  Det är spelbart redan nu men det ska få stå till sig i några veckor och sen ska vi se till att få det ordentligt stämt också. Så här blev det:


2 kommentarer:

  1. Snyggt! Och bra att ni vågade, tycker att det alltid pratas om att det ska restaureras snarare än göras om, men ibland är det senare mycket bättre tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Tack! Tänkte ett tag: är det här ett helgerån? Men med tanke på att träfärgen ändå var ojämnt och för att jag överhuvudtaget ska kunna ha ett piano så får det inte ta för mycket fokus i rummet så kändes vitt perfekt. Känns som det passar på ett litet piano. Ibland måste man bara våga chansa!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails