Ingredienser, kakorna
110 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Några droppar röd hushållsfärg
Ingredienser, fyllning
125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade hallon
2 msk vispgrädde
Eventuellt några droppar röd hushållsfärg
Tillagning
1. Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ner i skål.
2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och så att det går att lyfta skålen ovanför huvudet utan att få hela skummet över dig! Blanda i sockret lite i taget och vispa lite till.
3. Vänd i mandelmjölet och florsockret i äggsmeten. Tillstätt ev karamellfärg och rör runt.
4. Spritsa ut smeten i rundlar stora som femkronor på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Låt rundlarna vila i en timma.
6. Hacka chokladen till hallonkrämen ganska fint. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare.
7. Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.
8. Grädda kakorna längst ner i ugn i ca 20 minuter på 125 grader.
9. Låt svalna och spritsa sedan fyllning på en macaronhalva och sätt ihop dem två och två.
Klart!
* Bilden är från ett av macaronbaken i somras.
Villa fina!!!
SvaraRaderaTack, goda var de också!
SvaraRadera