lördag 13 augusti 2011

Hemmagjord glass!


Är tillbaka i stan efter en lång härlig semester på resande fot och på landet. Och äntligen har jag gjort slag i saken och köpt en glassmaskin! Jag har gått och funderat på det hela sommaren. Efter mycket övervägande blev det en sån här:

Glassmaskinen har två stycken ganska små skålar så man kan inte göra så jättemycket glass på en gång men å andra sidan går det fort och man kan göra två olika smaker om man vill. En skål blir lagom till två portioner. Man kan ju alltid göra fler omgångar och frysa in. Sen finns det ju klara fördelar med att göra glass själv i allmänhet:

* Man kan välja smak helt och hållet efter vad man vill ha
* Man har koll på vad som är i glassen

Idag har jag provat den för första gången och det blev verkligen gott. Jag använde hemmagjord blåbärssylt som smaksättning och mums vad gott det blev! Och eftersom man använder äggulor till glassmeten så passar det perfekt att göra maränger på äggvitan som blir över och ha till glassen.

Glasser som står på tur att prövas är bland annat:

* Pistageglass
* Youghurtglass
* Vit chokladglass

Yummy!!

PS. Hade jag inte valt den glassmaskin jag gjorde hade denna varit ett hett tips:

Med strösselbehållare och allt! Finns här.

2 kommentarer:

  1. Jag har köpt en likadan!

    Hittills har vi bara provat vaniljglass, så jag tar gärna emot receptet på blåbärsglass eftersom det verkade vara lyckat. Pistage låter ju också supergott.

    SvaraRadera
  2. Vad kul!

    Jag använde bara receptet i boken på vaniljglass men hoppade över vaniljen och smaksatte med ungefär tre matskedar av pappas hemmagjorda blåbärssylt. Funkade hur bra som helst!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails